Иван Георгиев

водещ и репортер

Реклама

Познат е на зрителите с филмите си за bTV Репортерите и репортажите, свързани със социалните процеси и политиката на Балканите и Близкия изток.

Иван Георгиев е роден в Благоевград, където завършва средното си образование. През 2007 завършва журналистика в Софийския университет.  Част от екипа на bTV става през 2006, а през 2012 е избран за Fellow на Световния прес-институт в САЩ.

През 2011 Иван е избран от колегите си в bTV за репортер на годината. През 2012 получи първата голяма награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” за поредица от разследвания, разобличаваща схеми за манипулиране на изборния процес, а през 2015 получава номинация за дебют в документалното кино от Българската филмова академия за „Македония – последният проект на Коминтерна“. 

Като водещ и репортер в новините на bTV Иван Георгиев е отразявал водещи световни и регионални събития през последните години. Сред тях са политическите, социални и етнически конфликти на Балканите, както и терористичните атаки в Париж, и последиците от унищожителното земетресение в Непал през 2015 година, референдумът за Брекзит и президентските избори в САЩ през 2016, референдума за независимост на Иракски Кюрдистан през есента на 2017 и много други.

За контакти: [email protected]

Още от екипа