Йовица Пауноски

кореспондент от Република Северна Македония

Реклама

Влюбен в новините от малък, той започва да се занимава с журналистика още от гимназията. Oт 2021 г. е част от bTV Новините, като става първият кореспондент от Северна Македония на медия в България при изключително обтегнати отношения между двете страни.

Започва да трупа професионалния си опит като стажант в кабелна телевизия в Битоля, след което е репортер и водещ на информационно предаване. На 19 години той вече води първите новини. По-късно в Скопие става редактор на централните новини на националната "ТВ 21".

Любовта му към технологиите го кара да завърши факултета по информатика в Битоля, и е софтуерен инженер. Интересът му към технологиите, много му помага в работата като журналист.

Често е редактор и монтажист на записаните му материали и го прави с удоволствие, за да разбере журналистиката от всякакъв ъгъл.

В своите репортажи и на живо от терен съобщава за всички важни ежедневни политически, икономически и други актуални събития. Носител е на няколко награди за журналистика, като любимата му е тази за първия репортаж в Северна Македония, направен в ковид център с пациенти.

Още от екипа